Cloud Backup

3 redenen waarom cloud backup beter is dan een externe harde schijf

Een collega of kennis van u heeft na lang aandringen eindelijk eens een externe harde schijf aangeschaft, om zijn of haar computerbestanden te beschermen in het geval dat er iets mocht gebeuren. Dan ontstaat er een brand in huis of op werk, en wordt alles door het vuur meegenomen inclusief die harde schijf. Weg bijzondere home video’s en foto’s van de kinderen…

Komt dit verhaal u bekend voor? Hoewel elke computergebruiker weet hoe hij of zij een backup van zijn of haar computerbestanden moeten maken, maken de meesten zelden (of nooit) een Backup-kopie van hun data. En als mensen dit doen gebruiken ze externe harde schijven, die u wat extra opslagruimte kunnen geven als u meer nodig heeft dan wat er op uw computer kan. Echter zullen externe harde schijven uw data niet redden tijdens gelokaliseerde gebeurtenissen, zoals diefstal of natuurrampen zoals overstromingen of brand. Er zijn veel redenen om gebruik te maken van cloud opslag in plaats van externe harde schijven. Hier zijn 3 redenen waarom cloud back-up beter dan een externe harde schijf back-up is.

Opslag

Afhankelijk van de hoeveelheid opslag die u nodig heeft, kan een online cloud backup dienst meer kostenbesparend zijn dan de aanschaf van een externe harde schijf. De cloud biedt toegang tot praktisch ongelimiteerde opslagruimte, als ook een zeer hoge mate van beveiliging die u niet kunt krijgen bij externe harde schijven.

Bescherming tegen lokale bedreigingen

Steeds meer mensen kiezen voor cloud-based backup diensten voor hun bestanden en documenten. Het opslaan van uw bestanden in de cloud betekent dat ze beschermd zullen worden van lokale bedreigingen zoals stroomuitval, harde schijf falen, diefstal, virussen, overstromingen en branduitbraak. Zowel uw computer als externe harde schijf kunnen worden vernietigd door vuur of een overstroming en een dief zal ook eerder beide meenemen wanneer hij of zij inbreekt bij uw huis of kantoor. De cloud neemt deze bedreigingen voor uw bestanden weg en geeft u gemoedsrust, omdat u er zeker van bent dat uw informatie veilig is opgeslagen en beschermd tegen dit soort gevaren.

Veiligheid

Slegers Computers gebruikt encryptie technologie om uw bestanden te beschermen van toegang voor derde partijen. U zult niet de tijd en de moeite te hoeven investeren om zelf de bestanden te versleutelen of om andere veiligheidsmaatregelen te nemen, aangezien Slegers Computers dit voor u zult doen. Mensen die geen permissie hebben om toegang te krijgen tot uw bestanden zullen de bestanden niet kunnen zien. Dit is weer een ander veiligheidskenmerk die u krijgt bij cloud opslag maar niet bij uw externe harde schijf: de bescherming tegen ongewilde toegang tot uw bestanden.

Mocht u interesse hebben in onze cloud back-up neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden