Data recovery

Wat is data recovery?

Data Recovery, of in goed Nederlands ‘gegevensherstel‘ is het weer beschikbaar stellen of ‘terughalen’ van verloren data van opslagmedia zoals servers, harde schijven, usb-sticks, sd-cards, tablets en smartphones. Als de data recovery uitgevoerd kan worden middels data recovery software spreken we van een softwarematige data recovery, als de datadrager onderzocht moet worden in een gespecialiseerd laboratorium spreken we van een fysieke data recovery.

De verloren gegevens staan nog op de datadrager maar zijn niet meer toegankelijk voor de gebruiker of voor de systeembeheerder. De oorzaken hiervan verschillen. Veel voorkomende oorzaken zijn:

  • Hardware falen. De hardware is kapot gegaan. Bij een harde schijf kunnen er krassen op de platter gekomen zijn waardoor de leeskop kapot is gegaan. Bij een SD card kan de controller kapot zijn gegaan waardoor de chip niet meer is uit te lezen.
  • Software problemen. Bijvoorbeeld een corrupt geraakt filesysteen.
  • Gewiste data. De bestanden zijn gewist door de gebruiker of door een wisprogramma.
  • Mislukte RAID configuratie. De RAID configuratie is corrupt geraakt of de RAID rebuild is misluk

Voor het terughalen van data heeft Slegers Computers twee opties. De eerste is het zelf inzetten van speciale data recovery software. De tweede mogelijkheid is om de datadrager te laten onderzoeken op hardware problemen.

U krijgt altijd een vrijblijvende offerte, mocht u akkoord gaan dan gaan wij er zo snel mogelijk voor zorgen dat we uw data terug krijgen. De slagingskans is 95% !